johannalu

Johanna Lundgren

Tröjan i Kina.

Publicerad 2012-07-31 17:34:19 i Allmänt,

När jag var i Kina så passade jag på att byta tröja med tjejen på bilden, som heter Xu Jiu Yun. Min tröja blev alltså kvar i Kina och med mig hem fick jag hennes. På den står det överst hennes namn (Xu Jiu Yun) och under det står det Guangxi, som är provinsen i södra Kina där vi var. Riktigt roligt att ha en kines tröja faktiskt och känns lite kul att min är kvar där haha. Kul hade vi och hoppas på att det blir en liknande resa framöver! 

Nytt!

Publicerad 2012-07-31 14:37:00 i Allmänt,

Var och uträttade ett ärende idag, behövde en ny almanacka. Är beroende av den, skulle inte ha någon koll annars. Skriver upp typ allt i den, vart jag ska vara, när, vad jag ska göra, ja helt enkelt mitt liv. Bara jag som är beroende av en? Iaf så gick jag förbi Bokia, dom brukar alltid ha fina. Hittade den på bilden, riktigt bra är den och man har en sida för varje dag, så allt kommer rymmas. Gillar även att man kan "stänga" den och den känns riktigt proffsig. Är iaf riktigt nöjd! Sen är den ju verkligen min färg också;)
 

Övervakad?

Publicerad 2012-07-31 13:31:50 i Träning,

Har varit ute på min promenad, blev 6 km så ungefär 60 minuter. Kändes bra trots att det är bara 12 grader ute, regnar lite och blåser isvindar. Så känns inte direkt som sommar. Men var riktigt skönt att röra på sig och det hände faktiskt en sak som verkligen gjorde min dag. Hade just gått uppför en brant backe när en kille sprang förbi mig och gjorde tummen upp och såg glad ut. Det roligaste var att det var min personliga tränare haha, kändes lite som att han håller koll på att jag verkligen tränar;) Kul iaf att han verkade tycka att jag tränade bra. Hur stor är egentligen chansen att ens PT ska springa förbi en just när man är ute på en morgonpromenad??
 

Min för tidiga födelsedagspresent som jag fick av pappa!
 

Nu kör vi, hela vägen!

Publicerad 2012-07-31 10:00:42 i Kost/Hälsa,

Hej och godmorgon! Jag vaknade vid nio av mig själv, har blivit så duktig på att sova många timmar, blev ca 9 timmar inatt. Nu ska jag ut på min morgonpromenad innan jag äter frukost, sedan blir det gymmet, uträtta lite ärenden, fara och simma och sova i tid för imorgon jobbar jag igen. Hade bara en dag ledigt på 11 dagar, så jobbar riktigt mycket och långa pass ca 10 timmar varje gång. Men men, från och med idag så ska jag köra stenhårt, vill nå mitt mål och bli riktigt vältränad! Så blir ingen onyttig mat, en bra och hälsosam kost, morgonpromenader, MASSA TRÄNING(!), mycket sömn och mycket vatten. Så på tre månader ska jag vara klar! Bara att kämpa nu!! Tog även lite före-bilder idag så att jag ska kunna se om det blir någon skillnad på kroppen. Nu ska jag bege mig ut på min powerwalk, hörs sen!

Mitt andra hem.

Publicerad 2012-07-30 08:44:23 i Allmänt,

Haha ja man kan verkligen säga att Willys är som mitt andra hem. Är där hela dagarna ju. Igår vaknade jag, for till jobbet, jobbade 9,45-20,00, promenad hem, sängen. Så hinner som inget annat, så ska bli skönt att vara helt ledig imorgon, blir att uträtta lite ärenden då. Måste bland annat köpa en ny almanacka, klarar mig inte utan en sån. Händer så mycket jämt så måste ha lite koll på när;) Ska iaf jobba mellan 10-20 idag, himla tur jag har de allra bästa jobbarkompisarna, alla är så himla snälla! Men vi hörs senare, kram!

Bästis.

Publicerad 2012-07-29 21:17:41 i Allmänt,

Dessa har varit mina bästa vänner den senaste veckan (penicillin), men imorgon säger vi upp vänskapen. Så tisdag är det full fart med träningen igen.

På rutin.

Publicerad 2012-07-29 08:47:47 i Allmänt,

Hej kära läsare och godmorgon! Känns verkligen som om mitt liv går på rutin just nu. Jag jobbar ca 9-10 timmar fem dagar i veckan, vilket innebär att typ hela dagen är borta. Men jag klagar inte, jobbar ju hela den här helgen och detta innebär en riktigt saftig ob;) Men som sagt livet flyter på och dagarna liknar varandra. Jag gillar absolut att jobba men saknar skolan lite grann och TRÄNA!!! Går fortfarande på penicillin från när jag hade hög feber förra veckan. Men är bara en dag kvar nu, sen blir det att träna massor. Men idag jobbar jag mellan 9,45-19,00 så blir på jobbet ett tag och därefter blir det en promenad. Ha en underbar dag!

Detta händer just nu.

Publicerad 2012-07-27 12:23:46 i Allmänt,

Ligger på stranden och solar. Så himla skönt väder ute och en klarblå himmel. Sjukt glad jag börjar först vid 15,45 för nu hinner jag sola:D Skulle ändå inte gjort något speciellt ikväll, så passar ju bra att jobba och tjäna pengar då. Idag blir det endast fyra timmars jobb, vilket känns skönt efter gårdagens 10,5 timmar. Man blir lite sliten haha:) Men passa på att njuta av värmen och solen nu alla, för tyvärr så ska det bli sämre väder och även börja regna nu de närmsta dagarna. Tur att jag jobbar då;)

Lite bilder från Kina.

Publicerad 2012-07-27 11:33:24 i

Tänkte att ni skulle få se lite av vad vi gjorde i Kina. Bilder säger mer än 1000 ord brukar man ju säga;) Fler bilder kommer sen.

Inte alls bra.

Publicerad 2012-07-18 22:34:08 i Allmänt,

Hej igen! Jag jobbade ju som sagt till klockan åtta idag, så blev ett kort pass. Skulle egentligen jobba imorgon med men blir inte av. Fick riktigt hög feber på jobbet, så förstår inte hur jag lyckades jobba... Men men, skönt att det gick iaf! Så imorgon ska jag in till vårdcentralen och kolla så att jag inte har fått något allvarligt. Var ju i Kina, så man vet aldrig. Ska sova nu så kroppen kan återhämta sig. Hoppas ni mår bättre än mig iaf, sovgott mina vänner<3 Bjussar på en bild på en något piggare Johanna;)

Verkligheten börjar direkt.

Publicerad 2012-07-18 12:36:48 i Allmänt,

Ja, verkligheten börjar verkligen direkt. Kom hem klockan fyra inatt och sov till klockan tio i morse. Sedan har jag handlat mat. Var så gott att äntligen få äta min svenska frukost och kvarg, mums! Men känns typ som magsäcken har krympt, blir mätt direkt. Men bara att trycka i sig. Nu ligger jag iaf i sängen och vilar, har fått en reseförkylning, ont i halsen och sånt. Men det går nog över snart. Ska även jobba idag, trodde det var till stängning alltså halv tio, men jobbar bara till åtta. Så det blir skönt, bara fem timmar vilket är ganska lagom idag. Är ju riktigt trött efter den 26 timmar långa resan hem och tidsomställningen. Men är som sagt full fart med jobbet nu, kommer jobba minst fem dagar varje vecka nu fram till skolan börjar i slutet av augusti. Känns bra, pengar pengar. Har ju ändå fått min semester nu;) Tänkte som sagt fota allt jag köpt i Kina, så ni får se det senare någon dag samt bilder jag tog i Kina:) Finns många fula bilder haha;) Men vi hörs kanske när jag kommer hem sen ikväll. Blir nog en promenad så kommer nog hem vid klockan nio eller så. Ha det bäst, kram!

Ni hao Sweden!

Publicerad 2012-07-18 12:24:42 i

Har nu avslutat mitt två veckor långa äventyr och är nu tillbaks i verkligheten. Har haft det så underbart i Kina, ville aldrig hem! Vill typ flytta dit! Vi har haft över 30 grader alla dagar och endast lite regn första dagen samt dagen då vi åkte hem, hur underbart? Har hunnit med en massa äventyr och har över 300 bilder. Så kommer ta ett tag att gå igenom, men när det är gjort så ska jag bjuda på dessa:) Vi har tränat massor, åkt tuk-tuk, haft en utflykt till havet där vi badade och solade, shoppat i Nanning, varit i Shanghai och shoppar även där, handlat Yonexkläder, åkt 8 flyg, rest i mer än två dygn, svettats, njutit av värmen, ätit massa kinesisk mat, fått en snygg bränna;) Ja som ni märker så har vi hunnit med en hel del! Ändå så försvann veckorna bara, gick så galet fort och jag hade mer än gärna stannat där längre! Måste verkligen tillbaks till Kina, underbart land! Tror även jag ska lära mig kinesiska så det blir lättare att förstå dom, de flesta kan ju inte engelska där:) Men har verkligen haft en resa jag kommer att minnas för livet och hoppas på att det blir en till nästa år!:)

På väg hem.

Publicerad 2012-07-17 16:00:00 i Allmänt,

Hej på er!
Jag sitter nu på planet på väg hem till Sverige igen. Känner att det kommer bli kul att komma hem och vara jetlaggad?? Ska dessutom jobba klockan 15.00 den 18:de, alltså imorgon. Jajamensan bara att kötta! Kommer iaf hem till Jönköping efter klockan tre på natten. Flyget landar på arlanda ikväll och då ska jag vänta där med min bror tills min buss går vid klockan 21. Så när jag kommer hem till Jönköping blir det raka vägen isäng, för är endast 12 timmar tills jag börjar jobba då. Bara att hoppas på att jag kan somna haha! Ja ja, hur som helst så kommer det ha varit värt det! 
I veckan ska jag försöka ladda upp bilder från min resa så ni får se hur jag haft det.
Puss & kram mina fina♥
 
 

Så var min midsommar.

Publicerad 2012-07-15 14:04:00 i Allmänt,

Hej hej!
Jag tänkte berätta och visa lite bilder från midsommar. Jag firade hos min pojkvän i Motala, det var riktigt mysigt!

Först så var vi på en "marknad", där man kunde köpa lotter, fika osv. Var riktigt skönt med tanke på det underbara vädret. Hade bara en klänning på mig, så satt och solade en hel del i gräset. Killarna hade den årliga straffturneringen i fotboll. Den drog ut lite på tiden men var ju som sagt bra väder, så det gjorde inte så mycket.
Efter det for vi hem till min kille och åt grillat med hans familj, mums mums!


Min outfit under dagen. På kvällen bytte jag om till svarta jeans och ett mintgrönt paljettlinne. Ville ju inte frysa ihjäl så;)
 



Kvällen spenderades med Jockes kompisar, där blev det dans, kubb, skratt, vissa drack, mys, ja helt enkelt en perfekt kväll. Hade så oerhört kul kan jag lova! Så tack alla som gjorde min midsommar underbar!♥


Smarrigt.

Publicerad 2012-07-14 15:05:00 i Allmänt,

Mat kan ju vara så himla gott och det bästa är ju när man hittar nyttig mat som är supergod! Eller hur?!
Tänkte iaf festa er med två matbilder från Stockholm. Den ena är från en grekisk restaurang där vi åt Souvlaki med pommes, riktigt gott faktiskt! Den andra är på en kräft- och räksallad, lite nyttigare och även den väldigt god.

Snygga bilar.

Publicerad 2012-07-13 13:21:00 i Allmänt,

För någon vecka sedan så var det någon slags bilutställning här i Jönköping. Det stod bilar på rad i mer än 200 m. Ganska häftigt och det var riktigt häftiga bilar, både "gamla godingar" och nya supercoola sportbilar. Man skulle inte tacka nej till dom;)
 

Caesar sallad.

Publicerad 2012-07-12 15:26:00 i Tips,

Tänkte bara tipsa om något som är sjukt gott på sommaren, Caesar sallad! Det är så gott!
I min sallad brukar jag ha kyckling, bacon (ibland), sallad, tomat, gurka, paprika, vindruvor, krutonger (hårda vitlöksbröd) och på detta parmesanost samt Caesar dressing om man vill. Mums säger jag bara, kan inte få nog utav denna salladen, har ätit den väldigt många gånger den här sommaren. Både ute på restaurang och hemma. Det som är roligt med den är att den aldrig är densamma, vart man än äter den så är den olika. Om ni inte testat så tycker jag att ni borde göra det!:)
 
Salladen som mamma gjorde när jag var hos henne.
 
På en restaurang.
Båda salladerna ovan är Caesar sallader men ändå ser de så olika ut:)

Lite smått och gott.

Publicerad 2012-07-11 13:15:00 i Allmänt,

När jag var hos min mamma så fick jag lite av varje utav henne. Hon säljer nämligen Oriflame (smink, hudvårdsprodukter osv.). Superbra för mig;)
Fick iaf bland annat hand- och fotkräm, puder, tvål, bodylotion, eyeliner, tandkräm och en ansiktsmask. Sånna saker som man alltid behöver, så det var riktigt bra!:) Tack mamma!!

Du måste finnas.

Publicerad 2012-07-10 14:05:00 i Allmänt,

Det var en karaoke-tävling när vi åkte kryssning och en av tjejerna var så grymt duktig. Hon heter Klara och är bara 12 år(!) och ändå låter hon som en superstjärna! Blev så imponerad och bara gapade när jag hörde. Tänkte ni skulle få lyssna på henne också, men självklart låter det bättre live!
 

Ny parfym.

Publicerad 2012-07-09 14:00:00 i Tips,

När jag åkte kryssningen med min mamma så passade jag även på att köpa en ny parfym. Det finns ju taxfree ombord på båten, så gäller ju att passa på när det är billigt;)
Jag valde en från Vera Wang som heter Princess och är rosa/lila, kunde ju inte passa mig bättre haha!
Nä men den luktar väldigt gott och jag är supernöjd med den. Tror jag betalade ca. 400 kronor för den.
Flaskan är även väldigt fin, formad som en hjärt-diamant och "locket" är en princesskrona med rosa stenar på. Så himla söt! Kan varmt rekommendera den, doften är ganska stark så det behövs inte mycket. Vilket är bra då den kommer räcka längre, samt doften håller sig kvar på huden länge. Så den är toppenbra!:)
 

Åksjuke-band.

Publicerad 2012-07-08 13:29:00 i Tips,

Jag har köpt åksjuke-band nu till resan och har aldrig testat sånna förut. Brukar alltid ta tabletter mot åksjuka men nu tänkte jag testa ett sånt där band som trycker mot en punkt på handleden. Någon som testat?
Har ingen aning om det fungerar, fast har hört att det ska det. Hoppas verkligen på det, blir så åksjuk av att flyga, och nu är det ju väldigt många timmar, inte bara 4 timmar:(
De ser lite ut som svettarmband med en vit plastkula, inte direkt snyggt men funkar de så är det så värt det! 

Man ska använda en på varje handled och för att veta vart man ska placera de så ska man placera de tre mitten-fingrarna just under handen. Mitt under det tredje fingret ska plastkulan på armbandet placeras, mitt emellan de två senorna man har där.
 
Jag har däremot svarta, lite mer diskret då;) Men de finns i t.ex. rött för de som vill ha lite färg:)

Inget Internet = Tidsinställda inlägg.

Publicerad 2012-07-07 14:05:00 i Allmänt,

Hej på er.
Hoppas allt är bra! Själv så befinner jag mig i Kina nu och därmed 6 timmar före er, så vi har kväll nu och den första träningsdagen är gjord. Som jag tidigare sagt så är alla inläggen nu när jag är borta tidsinställda. Detta för att jag inte har tillgång till datorer och vet inte ens om man får blogga i Kina. Dom är ju så stränga här, man får inte använda facebook och sånt. Men har skrivit ihop några inlägg åt er så att ni ändå ska ha något att läsa här på bloggen. När jag kommer hem så ska ni få se vad vi har haft för oss, för jag tog nämligen med mig min kamera och ska försöka fota en massa:)
Men tänkte att om ni har någon fråga om min resa så kan ni ju ställa den som en kommentar nu, så kan jag svara på den när jag kommer hem.
Kram på er♥
 

Nanning.

Publicerad 2012-07-06 13:00:00 i Allmänt,

Staden som vi ska till i Kina är Nanning. En stad som ligger i södra Kina, ungefär vid Vietnam. Staden är huvudstad i provinsen Guangxi. Det kommer bli en rejäl tidsomställning när jag kommer dit eftersom att de är 6 timmar före oss i tiden, dvs. klockan är ca. 20,00 i Kina nu. Staden är större än 10 000 km² och i den bor över 2,8 miljoner människor. Så jämfört med Sverige så är denna "lilla" stad i Kina väldigt tätbefolkad! Om man räknar Nanning och de kringliggande byarna så är arean ca 22 000 km² och det bor ca 6,6 miljoner människor där.
Nanning är känt som "the green city" (den gröna staden), detta för att klimatet är tropiskt, väldigt fuktigt, varmt, det regnar mycket och därmed är det i princip grönt året runt. 
Temperaturen i juli ligger mellan 23-32 grader. 32 grader är medeltemperaturen på det varmaste, så vissa dagar kan det till och med bli över 32 grader. Känns lite som att man kommer dö där av värmeslag haha;)

Bilder på staden Nanning.


Vattenfall från en bro i Nanning, den kan även ändra färg.


Ett vattenfall i Nanning.


Karta över Guangxi provinsen (den vita på kartan), här är Nanning huvudstaden (Nanning ligger där den blå rektangeln är). Som ni kan se här så ligger Nanning väldigt nära Vietnam (den mörkgröna delen).


När vi reser så ska vi först ta oss till Arlanda (Sverige), därefter flyg mot Köpenhamn (Danmark), flyg till Helsingfors (Finland), flyg mot Shanghai (Kina) och därefter flyg mot Nanning (Kina). Resan mellan Shanghai och Nanning är markerat på kartan, Shanghai är den övre pricken och Nanning den undre röda pricken. Som ni märker så kommer vi åka många flyg och resan kommer då ta väldigt lång tid, men vad gör väll det;) 
 
 

Bye bye Sweden. Hello China.

Publicerad 2012-07-06 00:26:13 i Allmänt,

Godkväll/natt!
Om ca en timme så ska jag bege mig mot bussen som ska ta mig till Stockholm och Arlanda. Där ska jag möta upp min efterlängtade bror. Ska bli så skönt att träffa han, sist var i april. Så längtar riktigt mycket!!!
Bara för att jag inte får gå och sova så är jag riktigt trött och vill sova. Men väljer att sova på bussen istället, ska ju åka hela natten. Ikväll har jag mest väntat, ätit, umgåtts med min vän Ida, pratat i telefonen med min familj, varit nervös, sett filmen Horrible Bosses (rätt så bra faktiskt), slängt skräp, städat ur kylen och sånt.
Ska bli så spännande, åh vilken upplevelse. Har aldrig varit utanför Europa förr, tycker inte att Turkiet räknas så.
Nä men tänker även hinna shoppa en massa, är ju så billigt i Kina!:D
Hoppas ni får det bra nu de här två veckorna! Har gjort tidsinställda inlägg till er så bara att kika in:)
Kram♥
 

Världens bästa bror med världens största pizza♥

Inlägg till er.

Publicerad 2012-07-05 16:37:00 i Allmänt,

Hej!
Jag har nu suttit och skrivit tidsinställda inlägg till er, en för varje dag jag är borta. Så nu kommer ni ha något att läsa om även då. Kommer ju inte ha någon dator med mig och ha fullt upp med att träna, så kan inte blogga i Kina. Därför skrev jag inläggen nu istället:) Helt sjukt att min resa börjar redan inatt!! Är nervös och vet inte alls vad jag ska förvänta mig haha:) Men vet iaf att det kommer vara värt det och bli en upplevelse/minne för livet♥
 

Fråga & Svar.

Publicerad 2012-07-05 13:23:44 i Fråga & Svar,

 

Okej, jag var lite sugen på en förändring. Nej jag vet, försökte hitta någon bra badmintonbild på min dator men tyckte ingen dög, så får isf bli nu under säsongen. Kommer ju alltid nya bilder då, kanske till och med nu från Kina:)
Jo, fast jag åker redan inatt faktiskt. Är nervös och så, men ska bli jätteskoj!:)

Om

Min profilbild

johannalu

Hej! Jag heter Johanna Lundgren och är 22 år. Ursprungligen kommer jag från Skellefteå, en stad som ligger i norra delen av Sverige. Jag valde att flytta söderut till Jönköping för att finna nya äventyr och utmaningar. På min blogg kommer jag skriva om mitt liv, min vardag samt om min badmintonsatsning. Trevligt att du hittat hit och hoppas du kommer gilla bloggen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela