johannalu

Johanna Lundgren

Plötsligt händer det...

Publicerad 2013-01-21 23:27:14 i Kost/Hälsa,

Jag nådde ett mål idag! Jag och min PT hade kommit överrens om att jag skulle gå ned 4 kg och idag hade jag invägning som alla måndagar. Lyckan som uppstod när jag insåg att nu har jag tappat 4 kg, helt sjukt egentligen med tanke på att även med de 4 kilona så var jag smal. Man har mer fett på kroppen än vad man tror. Så nu ska jag prata med min PT och komma överrens om mitt nästa mål!
Så skönt att man ser skillnad på kroppen efter allt slit man lägger ned!!!
Nästa vecka ska jag ta nya kort så vi kan se om det syns någon skillnad och då lägger jag även upp det här på bloggen så ni också kan få se. Låter bra va?
 
Bild från i somras då vi var på Visingsö utanför Gränna.

Lunchrast.

Publicerad 2013-01-18 12:22:31 i Allmänt,

Är för tillfället hemma och äter lunch, bor ju som sagt i huset bredvid där jag har praktik. Men ska snart tillbaks och då ska vi fixa det sista i projektet och sedan "redovisa/sälja in förslaget" till vår handledare. Lite roligare än redovisningarna på skolan må jag säga och man får så många bra synpunkter och tips. Alltså en väldigt givande praktik!

Sparkling nails.

Publicerad 2013-01-17 15:11:00 i Allmänt,

Var och fixade naglarna förra veckan, den här gången körde jag på glittrig topp istället för fransk manikyr. Så har värsta partynaglarna nu.
 

Som utlovat - min praktikplats.

Publicerad 2013-01-17 09:10:00 i Allmänt,

Lovade ju att berätta för er om min praktik som jag har som en kurs i skolan. Praktiken är i ca 2 månader och jag har den här i Jönköping. Företaget heter WSP och jag praktiserar på Ljusdesignavdelningen. Har nu varit där i 3 dagar, inne på fjärde idag, trivs så sjukt bra och har redan hunnit lära mig en massa nya saker. Jag är där med en kille från min klass och vi arbetar med projekt som våra handledare har arbetat med förr, så det är riktiga projekt. Vårt förslag kommer inte att "byggas" utan det är våra handledares förslag som kommer bli av. Vi är där för att lära oss och för att känna på hur det är att arbeta på ett Ljusdesignföretag. Våra handledare är jättebra och ger och råd och tips, samt granskar våra projekt och ger oss kritik. Känner att jag kommer att ha hunnit lära mig hur mycket som helst efter 2 månader. 
Det ända jobbiga är att man jobbar ju vanliga tider, alltså 8-17 och jag är inte riktigt van vid det än, så är trött på kvällarna. Det tar på krafterna att lära sig nya saker. Men som tur är så ligger kontoret i huset bredvid där jag bor, så tar helt ärligt max 1 minut att gå dit.
 

Nyttigast!

Publicerad 2013-01-16 22:53:26 i Träning,

Känns som jag är nyttigast i världen! Är så kul att vara och handla, folk äter så mycket skit alltså. Själv handlar man kvarg, grönsaker, frukter, fisk och kyckling och lågkalori äppelmos. Varför vara onyttig när man kan vara nyttig?
Vill du ha den fina vältränade kroppen, då gäller det även att äta bra, det räcker inte att träna. Det är i gymet man blir fit och bygger snygga muskler och i köket (maten man äter) man blir av med fettet som ligger utanpå musklerna. Tränar du och får muskler men inte äter bra mat så kommer dina muskler vara gömda bakom underhudsfettet. Så alla, nu kör vi nyttig och hälsosam mat!

Mot en starkare kropp.

Publicerad 2013-01-14 19:10:10 i Träning,

Nu ska jag bege mig mot gymet. Orkar egentligen inte, helt trött och slut efter 8,5 timmar på praktiken. Första dagen idag så många nya intryck. Berättar mer om dagen och min praktikplats sen, (om jag inte somnar av trötthet innan). Nu blir det iaf fettförbrännande styrkepass på gymet och ännu ett steg närmare en fit kropp!

PS. (Ni får ursäkta de suddiga iPhone-bilderna).

Deff, dag 2 & 3.

Publicerad 2013-01-09 18:37:42 i Kost/Hälsa,

Igår blev det först badmintonträning på morgonen och sedan ett till pass på kvällen. Kosten går bra, men från idag och till på lördag så måste jag äta mer och speciellt mer kolhydrater så att jag ska orka spela i helgen. Fick veta att jag ska spela seriespel i badminton på lördag och då vill man ju ha energin till det. Valde därför att vila från träningen idag och tog istället en sovmorgon. Glöm inte bort att det är när du vilar/sover som du bygger muskler och under träningarna du bryter ned dom.
 
 
Idag har jag städat mitt rum, vilket verkligen behövdes, var dammigt kan jag säga. Skurade även golvet och bäddade nytt i sängen med helt nya örngott och påslakan. Kan visa er dom framöver. Sen har jag småfixat med andra saker också. Nu på kvällen blir det pyssel, ska nämligen göra en inspirations/motivations/mål tavla, där jag ska ha träningsbilder och peppande citat. Ni kan få se när den är färdig.
 
 

Fler julklappar och fina saker.

Publicerad 2013-01-09 15:25:00 i Allmänt,

Tänkte visa er några fler julklappar som jag har fått, grymt nöjd med de jag fick i år. Fick seiöst allt jag önskade mig, inte helt fel.
 

Ny badmintonväska på hjul, som jag fick av pappa. Perfekt när man ska flyga till läger och sånt.


Typ världens mest goddoftande parfym, helt klart en ny favorit. Fick den av mamma.


Ny hårborste som ska reda ut håret som har trasslat ihop sig och inte slita av det. Väldigt bra om man har tunna fina nordiska hårstrån som jag.

Coolaste lampan i stan.

Publicerad 2013-01-09 12:14:14 i Allmänt,

Fick en riktigt häftig LED RGB ljuskälla av min pappa i julklapp. Satte den i lampan jag har i mitt sovrumsfönster. Kan säga att mitt rum sticker ut från mängden. Man ser det hur lätt som helst utifrån. Ser ut som jag har disco eller nått haha. Man kan ställa in om man vill ha en speciell färg eller växla automatiskt mellan alla olika färger.
 

Nya skor.

Publicerad 2013-01-08 00:21:00 i Allmänt,

Har köpt ett par nya vinterskor, var på tiden. De andra har typ gått sönder. Köpte först ett par stövlar men det lossnade en nit första gången jag använde dom. Så kände att kvallan inte dög, gick dit idag och bytte till dessa skor istället, är i äkta skinn så borde hålla lite bättre. Bästa var att de var på rean, så om ni vill köpa bra skor till ett bra pris så passa på nu!
 

Deff, dag 1.

Publicerad 2013-01-07 21:57:40 i Kost/Hälsa, Träning,

Har varit en riktigt bra första deff-dag. Morgonen började med att jag tränade badminton i 1,5 timmar, snackade med min tränare och efter det gick jag raka vägen in i gymet och körde 35 min cykel och 25 min crosstrainer. Är riktigt nöjd med träningen idag och förbrände en hel del kalorier. Har även räknat ut hur många kalorier min mat som jag äter innehåller. På så sätt blir det lätt att hålla koll på viktnedgången och minskningen i fettprocent. Har som mål att gå ned mellan 0,5-1,0 kg per vecka. Får se hur det går, har ju som sagt redan gått ned 3 kg så vet inte hur mycket till som behövs. Huvudsaken är att kroppen formas och musklerna börjar synas mer.
 
För att hålla koll på mina framsteg ska jag var tredje vecka ta bilder, som dom jag la upp igår, så att även ni får se mina framsteg. Jag ska även mäta kroppsmått och införskaffade en våg idag så att jag kan hålla koll på vikten. När man väger sig, för att det ska bli korrekt så ska man väga sig direkt på morgonen innan man har ätit och druckit samt efter toabesök och helst naken. Då får man den rätta vikten. Väger du dig med kläder på så kan det skilja flera kilo.
 
Personvåg för kroppsvikt och en matvåg för att hålla koll på kaloriinnehållet i maten.
 

De senaste 2 månaderna.

Publicerad 2013-01-07 00:08:19 i Allmänt,

Som jag sa i föregående inlägg så har jag hunnit med mycket under de 2 senaste månaderna. Tänkte att ni skulle få se bilder och bli lite uppdaterade på vad jag haft för mig nu när jag inte har uppdaterat bloggen.
Enjoy!
 
 
Jag och min klass belyste en park här i Jönköping.
 
Jag kom med i HI-LIFE 2013, ett utskott ur studentföreningen på min högskola.
 
Pyntade fint hemma i Jönköping och packade med mig julklappar hem till Skellefteå.
 
Inredde ett skyltfönster, skrattar fortfarande åt att mina kläder passade på dockorna...
 
 
Lite presenter och saker jag köpt.

Varit på Liseberg med Ida. Vi klappade renar, gick Spökhuset Gasten och trivdes!
 
Har mysfikat med vänner och tävlat i badminton.
 
Firat nyårs i mitt kära Skellefteå.
 
Fått naglarna fixade.
 
Firat jul i Motala hos pojkvännen, besökt mamma och även där firat jul.
 
Och nu sitter jag här och taggar inför deffen som börjar måndag 7/1-13, alltså idag(?) haha, beror ju på hur man ser det, kan ju ses som imorgon också eftersom att man sover emellan. 
Godnatt mina kära vänner! <3
 

Deffen börjar imorgon.

Publicerad 2013-01-06 23:18:57 i Kost/Hälsa,

Hej på er!
Tänkte snart skriva ett inlägg till er om vad jag haft för mig sedan vi sist hördes av. Som ni kanske förstår så har jag hunnit med massor med saker. Har varit 2 händelserika månader, mer om det sen.
 
Imorgon ska jag och min pojkvän börja deffen, alltså minska i fettprocent. Detta innebär börja med den nyttiga maten igen, behövs efter allt onyttigt som slunkit ned under julen. Nyttig mat, träning och disciplin är det som gäller fram till sommaren. Tänkte se grym ut när vi ska till London, då har jag nått att se fram emot.
Tjuvstartade min resa redan i höstas då gick jag ned 3 kg på 5 veckor. Är riktigt nöjd med det, visar bilder i nästa inlägg.
Ska bli spännande att se de kommande resultaten, är mer taggad än någonsin och nu har jag ju någon att deffa med. Är så skönt för då kan man tagga och stötta varandra.
Uppdaterar er om mina framsteg!
 
Några motivationsbilder:
 

 

Om

Min profilbild

johannalu

Hej! Jag heter Johanna Lundgren och är 22 år. Ursprungligen kommer jag från Skellefteå, en stad som ligger i norra delen av Sverige. Jag valde att flytta söderut till Jönköping för att finna nya äventyr och utmaningar. På min blogg kommer jag skriva om mitt liv, min vardag samt om min badmintonsatsning. Trevligt att du hittat hit och hoppas du kommer gilla bloggen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela