johannalu

Johanna Lundgren

OS på storbildskärm.

Publicerad 2012-08-06 10:07:44 i Träning,

Mitt under träningen (lägret) igår så gick vi till ett konferensrum och kollade på OS. Sportnördar som vi är! Men var ju finaler i badminton, såklart vi ville se det;) Efter det var det bara att gå ner i hallen igen för att träna. Så igår blev det två pass badminton som vardera var 2 timmar långa. Idag blir det jobb mellan 07,45-16,00 efter det går jag raka vägen till hallen för att vara med på kvällsträningen. Tråkigt jag inte kan vara med på exakt hela lägret, men tjänar ju pengar samt hinner vara med varje dag på lägret (iallafall minst ett pass om dagen), så inte helt fel det!

Läger nummer 2.

Publicerad 2012-08-05 12:04:55 i Träning,

Godmorgon!
Jag var riktigt trött igår så somnade (däckade i min säng) kl. 23.00. Har min lediga dag ifrån jobbet idag så passade på att sova ut. Hade ställt klockan på 09.00 men vaknade innan den ringde haha, 08.59. Så då hade jag sovit i 10 timmar utan att vakna, snacka om trött tjej?! Begav mig då direkt ut på en morgonpromenad, är så himla fint väder idag oh solen skiner. Blåser endast lite grann så var himla mysigt! Blev 65 minuter och ca 6 km idag. Efter det har jag vikt tvätten, duschat samt äter frukost/lunch nu. Klockan 14.00 drar mitt andra läger på en månad igång. I början av juli var det ju Kina i nästan två veckor och nu blir det här i Jönköping. Likheten mellan lägren är att det är massor med danskar på båda, sjukt roligt!!! Lägret håller på till fredag men jag kommer inte kunna vara med alla dagarna, för jobbar ju heltid samtidigt... Stressigt liv jag vet! Sen kommer även pappa på onsdag, vilket ska bli grymt mysigt:D
Nu kör vi!!!
 
 

Perfekt för er som tränar!

Publicerad 2012-08-05 11:47:27 i Kost/Hälsa, Tips,

Har hittat några saker som är perfekta att äta om man tränar och vill bli vältränad/bygga muskler. De innehåller mycket protein. Hur perfekt är det inte med en mjölk som innehåller 30% extra protein? Den kommer från Arla och finns förutom naturell även i smaken blåbär. Kanske är värt att testa? Inte superdyrt heller, dyrare än vanlig mjölk givetvis men ändå inte så farligt, 5 dl för 10 kr.
Har även hittat äggvitor på dunk, haha sjukt värt! Är ju äggvitan i äggen som innehåller mest protein och minst kilokalorier. Så jag brukar ta bort äggulan när jag gör t.ex. en omelett, känns ju lite onödigt att slänga den så nu kör jag på äggvita på dunk. Hittade den faktiskt på mitt jobb (Willys), är en dunk med 1 liter äggvita för ca 30 kr, så riktigt bra pris tyckte jag. För er som vill ha äggulan med i omeletten så finns det även en 1 liters dunk med både äggulan och äggvitan. 
Lycka till!
 

Tips: Tar bort sötsuget.

Publicerad 2012-08-04 10:05:00 i Tips,

Har verkligen hittat en sak som fungerar mot sötsug. Om man vill vara duktig och inte äta socker och annat onyttigt så blir man lätt sötsugen och det är inte alltid lätt att stå emot. Efter lite efterforkning på Internet så hittade jag att äppelcidervinäger skulle vara bra för att minska sötsuget. Så jag tänkte: "varför inte, lika bra att testa och se om det fungerar". Då har man två val, antingen dricka flytande äppelcidervinäger utblandat med vatten eller svälja äppelcidervinäger-tabletter. Det är inte så bra för strupen att dricka äppelcidervinäger eftersom att det är så pass starkt och det finns en risk att man kan få problem med strupen (typ frätningsskador) om man dricker det ofta. Så då var valet lätt, jag valde att testa tabletterna och vet ni vad, de fungerar verkligen!!! Iaf för mig. Tar en till frukost och en till middag. Mitt sötsug försvinner verkligen och det blir betydligt lättare att hålla fingrarna och munnen borta från allt onyttigt. 
Äppelcidervinäger stabiliserar blodsockret samt ökar på förbränningen, så ett riktigt bra tips till er som vill hålla er i form eller tappa något kilo:)
Det går bland annat att köpa dessa i hälsokostbutiker såsom Life osv. 
 

Brutit armen?

Publicerad 2012-08-03 23:39:35 i Allmänt,

Ja man kan nästan tro att hela armen är ur led eller något sådant när man ser min tejp. Väldigt överdrivet om ni frågar mig. Var hos en sjukgymnast idag eftersom att jag har ont i handen, men han hjälpte mig inte ett dugg. Han bara kände lite på handen och tejpade? Jag VET att det är båtbenet som är ur led eftersom jag haft det förut, så vet hur det känns. Sa även det till honom men han visste typ inte hur man skulle göra, så han låtsades veta.
Man ska bara dra lite i fingrarna (men på rätt sätt) så hoppar benet i läge igen. Åhh suck, måste fara hem till Skellefteå och min egen massör för att få det fixat... Går på en minut då så är det klart, jaja får helt enkelt överleva så länge. Hoppas bara lägret kommer gå bra ändå!
 
Kul det var att jobba med tejpen på idag, alla kunder var så sjukt nyfikna på varör jag hade en tejp över hela armen haha. Tur jag inte hade den rosa tejpen då, kanske ska det nästa gång;)
 

Förvånad.

Publicerad 2012-08-03 15:14:55 i Allmänt,

Haha hur stor är chansen att dom har på badminton på tv:n i väntrummet på vårdcentralen?! Är ju typ aldrig ens på tv, blev glatt överraskad! Riktigt kul haha och fick ju se bra spel med. Ska visa er sen hur skadad jag ser ut.

Work for it!

Publicerad 2012-08-02 12:20:14 i Allmänt,

Så himla skönt, kunde sova hela natten samt somna direkt jag la mig i sängen igår. Blev 10 timmar sömn vilket var väldigt välbehövligt. Har haft så himla svårt att sova nu när jag inte kunnat träna (pga. penicillinet), så är skönt att träningen gör så att jag sover bra igen.
När jag vaknade så begav jag mig ut på en promenad på 6,4 km och äter som sagt frukost nu. Snart ska jag bege mig till gymet men först ska jag dricka mitt kaffe, (för mer energi samt fettförbränning). I eftermiddag ska jag jobba mellan 15.00-19.00, skönt med ett kort pass på bara 4 timmar istället för de vanliga 10-timmars passen. Efter det ska jag även träna badminton med en kompis, ska bli riktigt kul! 
Hörs sötnosar!
 
 
 

Kvaaarrrrg.

Publicerad 2012-08-02 12:02:44 i Kost/Hälsa, Tips,

Kvarg (Kesella) är ju så himla gott, som godis!! Sitter just nu och äter lätt kesella smaksatt med lite Fun Light Wildberries. Till det har jag även hallon samt lite andra bär och valnötter, nyttigt och så himla gott. Perfekt för er som vill få ett nyttigt mellanmål med mycket protein i. Själv kommer jag att äta det som bland annat "lördagsgodis" nu när jag inte äter vanligt godis och sånt. Inte speciellt mycket kalorier i det heller, verkligen värt att prova! Jag trodde inte att det skulle vara så gott som det verkligen är. Säger bara mums!!
 

Träningsfreak.

Publicerad 2012-08-01 07:06:10 i Träning,

Ja ibland är man lite galen, klev upp klockan 5.00 för att fara in till gymmet. Så klockan halv 6 befann jag mig på crosstrainern, blev 30 minuter och förbrände riktigt bra med kilokalorier. Inte ofta man har tränat klart innan klockan 6.00 på morgonen! Men nu sitter jag iaf och äter frukost och ska snart bege mig till jobbet. Öppnar idag så börjar 7.45 och jobbar till 16.00. Efter det ska jag till gymmet igen och den gången blir det styrketräning och sedan promenad hem. 
Hoppas ni får en bra dag!
 

Om

Min profilbild

johannalu

Hej! Jag heter Johanna Lundgren och är 22 år. Ursprungligen kommer jag från Skellefteå, en stad som ligger i norra delen av Sverige. Jag valde att flytta söderut till Jönköping för att finna nya äventyr och utmaningar. På min blogg kommer jag skriva om mitt liv, min vardag samt om min badmintonsatsning. Trevligt att du hittat hit och hoppas du kommer gilla bloggen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela